sobota 31. prosince 2016

San Francisco a dny před novým rokem

Ahoj všichni,

  Říkala jsme si, že by bylo lepší napsat článek ještě před novým rokem (teď už Vám zbývá jen pár minut :D), jelikož pak bych chtěla udělat čistě novoroční a všechno to shrnout. To je takový úvod a teď už k samotnému týdnu.
   V pondělí byl takový spíš relaxační den po tom všem co proběhlo. Ale v úterý jsme vyrazili do San Francisca! Musí to zas napsat, ale San Francisco bylo jedno z měst kam jsem se vždycky chtěla podívat, nejen kvůli mostu, ale i kvůli různým seriálům, filmům a tak... takže pro mě město snů (ale tak to všechno tady :D). Jak už jsme psala, vyrazili jsme v úterý odpoledne. Cesta byla nechutně dlouhá, okolo 6 hodin. Jsem chvílema absolutně nevěděla co dělat, jelikož po hodině mě nebavilo koukat z okna ani poslouchat všemožný písničky, no prostě hrůza :D.  Po cestě jsme si v hotelu ještě skočili do posilky, trošku probudit ospalé a líne svaly. Další den ráno, jsme vyrazili objevovat krásy toho kouzelného města. Bydleli jsme asi hodinu autem od centra a jelikož jsme nechtěli být v kolonách na dálnici, tak jsme jeli něco jako vlakem - metrem do centra. Proč píšu vlak- metro.. nevím co z toho to bylo, jelikož vzhledem to bylo oboje a i trasa byla oboje.. většina nad zemí, ale chvíli o pod zemí :D. Vystoupili jsme a šli zjistit jak se dostat blíž k našemu cílovému místu, takže jsme si zavolali oblíbený UBER, je fakt hustý jak to tu je teď slavný, snad všichni to používají ( je to tak i v ČR?). Odvezl nás blíž k pobřeží, kde bylo tisíc krámu se suvenýry a milion turistů. Půjčili jsme si kola, abychom byli rychlejší a dostali se ke Golden Gate Bridge. Cestou jsme se zastavili u všech známých míst, kde jsme se vyfotili a tak. Vždycky jsme žila v tom, že Golden Gate Bridge je kousek od centra, ale není.. kolem jsme tam jeli okolo hodiny a půl. No co k němu říct, je to něco neskutečného! Měli jsme štěstí, že jsme chytli dobré počasí a mohli vidět celý most. Bylo to přesně jako na obrázku, opravdu kouzelný to vidět naživo.. takže když někdy budete v CA, tak se musíte podívat do San Francisca! Bohužel jsme si most neprošli, jelikož tam bylo takových lidí, že bychom to šli fakt hodně dlouho, ale mě to nevadí.. jsme šťastná, že jsme to viděla :). Po tom co jsme odevzdaly ty půjčená kola, jsme zašli na večeři.. chtěli jsme si dát i tu jejich slavnou čokoládu, ale fronta byla nechutně dlouhá, tak jsme se na to vyprdli :D. O San Franciscu se říká, že tam žijí hlavně bohatí lidé, protože je to tam drahé.. a je to pravda. Potkáte v normální restauraci typicky bohatou rodinu, která si tam vybírá jídlo jak když je někde v 5 hvězdičkovém podniku a vy se musíte jen smát na co si hrají :D. Po jídle jsme si zas zavolali Uber a pak vlakem- metrem domů. V hotelu jsme opět využili posilky. Co miluju na Amerických hotelech, jsou postele! Mají je vysoké a šíleně pohodlné :D. Ve čtvrtek ráno nás čekala cesta domů.
   V pátek jsme celý den strávili někde pryč, stihli jsme yogu posilku a i kino. Jsou tady různý druhy kin a tohle bylo to levné, kam jdete na film za 3 dolary, což je o hodně levnější než 12 za normální.. a ještě jsme si koupili zmrzlí jogurt. A pak jsme zašli do levného obchodu jménem Marshall, kde seženete značkové věci za hezkou cenu, jelikož už to není v kolekci, ale to je mi fuk.. hlavně, že je to levný a znakový :D. Dneska v sobotu jsme si ráno zašli na pedikůru, jelikož se do nového roku musí jít s hezkýma nohama :D a pak posilka. Původně jsme měli jiné plány na dnešek, ale všechno padlo a my nakonec budem doma, ale i tak se na to těším. Zas je trochu zvláštní, že vy už máte nový rok a já jsme stále v roce 2016 a ještě divnější je nebýt doma.. ale žiju si svůj sen a příští rok to bude zas všechno při starém!
  Takže Vám přeji krásný a hlavně šťastný nový rok a ať se Vám splní co nejvíc snů :).

Adel.

btw: zas fotky na rajčeti a San Francisco stojí za to :D.



Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge






 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poslední týden školy, loučení a vše kolem toho

Ahoj všichni,    Omlouvám se, že jsem se hned neozvala, ale nějak toho bylo moc a nebyl čas, takže to nešlo. Nechce se mi věřit, že mého A...